Dansledarna

Gunnel Ginsburg   Jag har dansat i klubben i drygt 20 år, varit med på ett antal kurser och dansresor. På amatörbasis försöker jag dela med mig av min kärlek till musiken och danserna från Balkan. Och jag har ingenting emot att några behöver längre tid på sig att lära in danser.

Mea Nordenfelt    är utbildad danspedagog och dansterapeut. Utbildad på Dans-och Cirkushögskolan 1984 där jag även vidareutbildade mig till dans- och samtalsterapeut och blev klar år 2005.

Folkdanser från när och fjärran ligger mig varmt om hjärtat och har följt mig genom livet. Jag är uppvuxen med två dansande föräldrar som för övrigt var med och startade Internationella folkdansklubben 1951 i Stockholm.

Dans för mig är lust, glädje och gemenskap.  Jag gillar när det blir ett flöde i dansen, där samspelet och respekten mellan varandra får ta plats.

Nico Straatman   började dansa som 15-åring i Holland och startade vid 17 års ålder en dansorganisation, Terpsichore, som senare blev Het Folkloristisch Danstheater i Amsterdam. Flera av de dansledare som fortfarande är aktiva i Holland har sina rötter i denna organisation och har lett kurser i Sverige.

Jag kom till Stockholm och den relativt nybildade Internationella Folkdansklubben i slutet av 50-talet. På den tiden dansade man danser från hela världen, men jag ändrade klubbens inriktning mot Balkan, Grekland och Israel.