Klubbkvällar

KLUBBKVÄLLAR  2018

Om inget annat sägs så dansar vi i Katarinasalen, Pumpan, Färgargårdstorget 1 (Norra Hammarbyhamnen) Se karta nedan!

Tid:  18.30 eller 19.00-22.00

Entré: 80 kr (förhöjd avgift vid levande musik)

Lördag 13 januari, med start kl 19
(Med ”Prova-på” kl 18.30)

Lördag  17 februari  med start kl 19

Lördag  17 mars med start kl 19
Vi börjar med lättare danser till inspelad musik och från kl 20 spelar Sevdalinka in Scandinavia för oss igen! Förhöjd avgift: 120 kr

Lördag  21 april i samband med helgkursen med start kl 19
(Tema: Pontiska och andra grekiska danser. Drakenbergssalen, Hornstull)

Lördag  22 september med start kl 19
OBS! Vi dansar i Östermalms föreningsråds lokaler, Valhallavägen 148

Tisdag 23 oktober med start kl 19.
Mihail Dinchev lär ut bulgariska danser under en del av kvällen.

Lördag 17 november
Klubbkväll på Pumpan med start kl 19 med kurdiskt tema ca 20.00 -21.00 i samarbete med kurdiska föreningen Komciwan, som klubben under hösten haft danstillfällen hos.  Musiken är medryckande och dansstegen relativt enkla.

Lördag 8 december
Vinterfest som knytkalas på Pumpan med start kl 18.

 

Bra att veta om våra klubbkvällar

En gång i månaden, kl. 19.00-22.00, arrangerar vi klubbkväll då deltagare från alla våra olika kurser dansar tillsammans. Vi dansar mest utan undervisning men då och då finns dansledare inne i ringen för att visa. Första timmen dansar vi enklare danser och den timmen är särskilt till för dig som inte har dansat så länge i klubben. För oss andra är det ett bra sätt att komma igång och hitta stämningen. Dansledare och styrelse är med redan från start.

Senare på kvällen varvar vi lätta och svåra danser, aktuella danser från våra olika kurser på olika nivåer samt favoritdanser som står sig under flera säsonger. Klubbens dansrepertoar är alltför stor för att man ska kunna behärska alla danserna eller orka delta hela kvällen, särskilt om man är ny i klubben. Vi försöker upplysa om när det är möjligt att ”hänga med” i en dans fast man inte kan den, och när det är för svårt det.

Vi har en del vanor av praktisk art för att göra dansandet njutbart för alla:

I höger ände av ringen står den som leder dansen och därefter de som kan dansen, därefter de som är mindre säkra och de som ”hänger med”. Om du är osäker på dansen placerar du dig i bakre/vänstra halvan av den öppna ringen. Du kan också prova att stå bakom ringen och öva på stegen, tills du känner att du är redo gå in i ringen. Vi är många som lärt oss nya danser på det sättet.

Lokalen Pumpan

I yttre rummet finns baren där man kan köpa något att dricka till självkostnadspris och där man kan sitta ned och prata med klubbkamrater. Inne i danslokalen finns stolar där man kan titta på dansandet och njuta av musiken.

Välkommen!

 

Vägbeskrivning till Pumpan

Kommunalt:

Från Slussen eller Skanstull: Blåbuss 3 till Gotlandsgatan, därefter 600 m promenad.

se kartan nedan