Klubbkvällar

KLUBBKVÄLLAR  2019

Om inget annat sägs så dansar vi i Katarinasalen, Pumpan, Färgargårdstorget 1 (Norra Hammarbyhamnen) Se karta nedan!

Tid: 19.00-22.00

Entré: 80 kr (förhöjd avgift vid levande musik)

Lördag  28 september  OBS, med start kl 18
Kvällen inleds med att Eivor Underdal gör en tillbakablick över klubbens verksamhet,
– Vad har vi gjort i klubben medan vi överlevt från 1959 tills nu?
– Presentation i lättsam form av Eivor om kärnan i verksamheten, medlemmarna, musiken, dansledarna, kurserna, och kulturkrockarna.
Därefter dans som vanligt från kl 19.

Lördag  19 oktober med start kl 19
Klubbkvällen tar bl a upp danser från eftermiddagens kurs i bulgariska och romska danser.

Lördagen 30 november med start kl 18

Vinterfest med glögg och fika med tillbehör som knytkalas. Du får gärna bidra med efterrätt, frukt eller bakverk från något av världens alla hörn! Denna gång provar vi utan den sedvanliga matbuffén för att göra arbetet mindre betungande för de ansvariga så att alla får chansen att dansa.

Bra att veta om våra klubbkvällar

En gång i månaden, kl. 19.00-22.00, arrangerar vi klubbkväll då deltagare från alla våra olika kurser dansar tillsammans. Vi dansar mest utan undervisning men då och då finns dansledare inne i ringen för att visa. Första timmen dansar vi enklare danser och den timmen är särskilt till för dig som inte har dansat så länge i klubben. För oss andra är det ett bra sätt att komma igång och hitta stämningen. Dansledare och styrelse är med redan från start.

Senare på kvällen varvar vi lätta och svåra danser, aktuella danser från våra olika kurser på olika nivåer samt favoritdanser som står sig under flera säsonger. Klubbens dansrepertoar är alltför stor för att man ska kunna behärska alla danserna eller orka delta hela kvällen, särskilt om man är ny i klubben. Vi försöker upplysa om när det är möjligt att ”hänga med” i en dans fast man inte kan den, och när det är för svårt det.

Vi har en del vanor av praktisk art för att göra dansandet njutbart för alla:

I höger ände av ringen står den som leder dansen och därefter de som kan dansen, därefter de som är mindre säkra och de som ”hänger med”. Om du är osäker på dansen placerar du dig i bakre/vänstra halvan av den öppna ringen. Du kan också prova att stå bakom ringen och öva på stegen, tills du känner att du är redo gå in i ringen. Vi är många som lärt oss nya danser på det sättet.

Lokalen Pumpan

I yttre rummet finns baren där man kan köpa något att dricka till självkostnadspris och där man kan sitta ned och prata med klubbkamrater. Inne i danslokalen finns stolar där man kan titta på dansandet och njuta av musiken.

Välkommen!

Vägbeskrivning till Pumpan

Kommunalt:

Från Slussen eller Skanstull: Blåbuss 3 till Gotlandsgatan, därefter 600 m promenad.

se kartan nedan