Klubbkvällar

KLUBBKVÄLLAR  2024

Vårens klubbkväll på Kühlers dansskola, Tegnerlunden 6, med start kl 17 lördagen 6 april

Tid:  17 – 20

Entré: 100 kr

 

Bra att veta om våra klubbkvällar

Vi arrangerar klubbkvällar då deltagare från alla våra olika kurser dansar tillsammans. Vi dansar mest utan undervisning men då och då finns dansledare inne i ringen för att visa. Första timmen dansar vi enklare danser och den timmen är särskilt till för dig som inte har dansat så länge i klubben. För oss andra är det ett bra sätt att komma igång och hitta stämningen. Dansledare och styrelse är med redan från start.

Senare på kvällen varvar vi lätta och svåra danser, aktuella danser från våra olika kurser på olika nivåer samt favoritdanser som står sig under flera säsonger. Klubbens dansrepertoar är alltför stor för att man ska kunna behärska alla danserna eller orka delta hela kvällen, särskilt om man är ny i klubben. Vi försöker upplysa om när det är möjligt att ”hänga med” i en dans fast man inte kan den, och när det är för svårt det.

Vi har en del vanor av praktisk art för att göra dansandet njutbart för alla:

I höger ände av ringen står den som leder dansen och därefter de som kan dansen, därefter de som är mindre säkra och de som ”hänger med”. Om du är osäker på dansen placerar du dig i bakre/vänstra halvan av den öppna ringen. Du kan också prova att stå bakom ringen och öva på stegen, tills du känner att du är redo gå in i ringen. Vi är många som lärt oss nya danser på det sättet.

Lokalen Pumpan

I yttre rummet finns baren där man kan köpa något att dricka till självkostnadspris och där man kan sitta ned och prata med klubbkamrater. Inne i danslokalen finns stolar där man kan titta på dansandet och njuta av musiken.

Välkommen!

 

Vägbeskrivning till Pumpan

Kommunalt:

Från Slussen eller Skanstull: Blåbuss 3 till Gotlandsgatan, därefter 600 m promenad.

se kartan nedan